söndag 12 januari 2014

Dagens middag- Hamburgare med "pommes"

Innan vi började med LCHF så åt vi ofta hamburgare. Det är lättsamt, gott och enkelt. Hamburgare utan bröd? hm... det kändes underligt. Men det är ju alltid värt att försöka att få till någon lyckad LCHF vänlig hamburgare? Så till en början struntade vi bara i brödet och använde salladen som skal och detta alternativ fungerar utmärkt förutom att det är lite svårare att äta hamburgaren med händerna.

Ingredienser:

-skivad tomat
-skivad gurka
-isberssallad
-stekt skivad lök
-stekta champinjoner
-hemmagjord hamburgerdressing
-skivad avokado
-köttfärsbiffar
-ost

Ta salladsblad och lägg på tallriken. Lägg på den stekta biffen och ost. Lägg på alla övriga ingredienser. Färdigt för att ätas!

Serveras med ugnsrostad blomkål.

Någonting jag gillar att använda när jag vill lyxa till hamburgaren lite är att köpa hem svampen Portabella, filéa den på mitten och steka i smör. Dessa använder jag sedan som topp och botten till hamburgaren! Åh så gott!!

Hamburgebiffar: (till ca 7 biffar)

-1 kg köttfärs
- 1 msk liquid smoke
- salt
- peppar
- 2 msk kalvfond
- 3 ägg
- 0,25 dl grädde

Blanda samman alla ingredienserna, forma till biffar, stek i smör.

Hamburgerdressing:

- 0,5 dl majonäs
- 2 msk bostongurka
- 2 msk ketchup med mindre socker
- salt
- peppar

blanda samman alla ingredienser, klart!

(Jag vet att både ketchup och bostongurka innehåller mer kolhydrater än vad LCHF rekommenderar. Jag anser dock att man tar en sådan liten mängd och det tillför mycket till rätten så det är ok att äta. Jag ser resultat på vågen och då kommer jag att fortsätta med 1-2 msk dressing på hamburgaren de gånger jag äter den rätten. Ni får ju självfallet välja bort detta pålägg om så önskas!)


English:

Before we started with the lowcarb diet, we ate burgers quite often. It is delicious and simple. Hamburgers without bread?... it felt strange. But it's always worth trying if it means you can continue eating hamburgers. At first we ignored only the bread and used salad as the shell instead and this option works great except it is a little difficult to eat the hamburger with the hands.

ingredients:


- Sliced ​​Tomato
- sliced ​​cucumber
- lettuce
- fried sliced ​​onions
- fried mushrooms
- homemade hamburger dressing
- sliced ​​avocado
- Hamburger meat
- cheese

Take lettuce leaves and arrange on the plate. Add the fried beef and cheese. Add all remaining ingredients. Ready to be eaten!

Serve with roasted cauliflower.



Something I like to use when I want to make it luxurious is to buy the mushroom Portabella, fillet it in half and fry it in butter. These I use as the top and bottom of the burger! Oh so good!


Hamburg meat ( about 7 steaks):


-1 Kg minced meat
- 1 tablespoon liquid smoke
- salt
- pepper
- 2 tablespoons veal stock
- 3 eggs
- 0.25 dl whipping cream

Mix all ingredients together, shape into patties, fry in butter.

Hamburger Dressing :


- 0.5 dl mayonnaise
- 2 tablespoons boston cucumber
- 2 tablespoons ketchup with less sugar
- salt
- pepper

mix together all the ingredients.

( I know both ketchup and boston cucumber contains more carbohydrates than what LCHF recommends. However, I think it calls for such a small amount and it adds so much to the taste it's ok to eat. I do see results on the scale and because of that I will continue with 1-2 tablespoons of dressing on the burger the times I eat this dish. You can decide for yourself if you want to do the same thing or not!)

Inga kommentarer: