onsdag 15 januari 2014

Redning till såser och grytor.

Har ni någonsin testat redningen Johannes brödkärnmjöl? Mjölet är ett LCHF-vänlig form av redning. Man tar ca 1 tsk pulver och blandar det med 1,5 dl vatten. När man rört runt ordentligt och blandningen fått svälla till sig lite så häller man ner det i såsen eller grytan. På någon minut har såsen/ grytan tjocknat till sig. (Man kan tydligen använda den när man bakar också men det har jag själv aldrig testat. Om ni har testat får ni gärna berätta om era egna erfarenheter!)

Jag älskar själv att använda detta när jag tex har en köttbit, sallad och en sås.. det är lättare att fånga upp såsen då den är lite tjockare. Grädde i sig går ju alltid att koka och låta sjuda till det att vätskan tjocknat till sig av värmen men ibland orkar man inte stå där en längre stund för att vänta på att detta skall ske- då är brödkärnmjölet ett underbart alternativ!

Man köper det från LCHF butiken. Det innehåller 1g. kolhydrater/ 100 g. Här är en länk till LCHF butikens hemsida: Johannes brödkärnmjöl.

Inga kommentarer: